Tribunalul Maramures

Jujecătoria sighetu marmației

Judecătoria Sighetu Marmaţiei îşi desfăşoară activitatea cu un număr de 6 judecători,raportat la un număr de circa 82.000 persoane aflate pe raza de competenţă.
          Activitatea de judecată se desfăşoară potrivit normelor de procedură penală şi civilă,raportat la numărul populaţiei din această zonă.
          Personalul de conducere este compus din preşedinte al instanţei,şi care, pe timpul vacanţei judecătoreşti  este înlocuit de un judecător numit prin ordin de serviciu.

2021

0

Dosare soluționate

0

Dosare nou intrate

0

Dosare pe judecător

0

Volum activitate efectiv

Judecătoria Sighetu Marmației

Iniţial, clădirea a fost întabulată în anul 1876 pe Regatul Statului Maghiar în CF 1906-Sighetu Marmaţiei nr.top.916, cu titlu de „Tribunal şi închisoare”. În anul 1899 apare prima dată înregistrată cu denumirea de „Tribunal şi închisoare”,apoi ,în anul 1921 trece pe Statul Român prin rectificare de carte funciară.

În anul 1941 se înregistrează din nou pe statul maghiar,iar în anul 1947,în baza Legii nr.260 din 4 apr.1945,se radiază dreptul Statului Maghiar şi se întabulează dreptul de proprietate pe Statul Român.
În anul 2002,imobilul este trecut în administrarea Ministerului Justiţiei din România.

Istoriografic, clădirea apare ca fiind vis -a –vis de Parcul Central situat în clădirea fostului Tribunal Comitates (azi Primăria oraşului) iar în prelungire, Judecătoria Sighetu Marmaţiei de care este alipită închisoarea de tristă amintire unde au suferit şi au murit marile personalităţi politice şi culturale ale României din perioada interbelică.

În acest local, Judecătoria Sighetu Marmaţiei are un număr de 3 săli de judecată(2 mixte-civil şi comercial iar o sală destinată proceselor penale).
Instanţa este prevăzută cu un număr de 6 judecători

Arhivă și Registratură

Biroului de relaţii şi informaţii publice

Judecătoria Sighetu Marmației

Contactați-ne

Sari la conținut